Aparat Dentar Metalic

Un aparat dentar metalic este indicat ori de cate ori pretentiile estetice nu sunt cele care primeaza, pentru ca el este cel mai vizibil pe dinti dintre toate aparatele dentare fixe. Cu toate acestea nici elasticele colorate nu arata mai bine pe un alt aparat decat pe un aparat dentar metalic. Pacientii nostri, fie ei copii sau adulti, isi aleg foarte des elastice colorate, combinand uneori culorile intre ele pe aceeasi arcada,  cu ocazia activarilor lunare. Culoarea elasticelor poate fi aleasa in functie de culoarea ochilor sau din dorinta de purta culorile specifice  diferitelor sarbatori. In cabinetul nostru gasiti o gama variata de elastice colorate, lucru care, ce-i drept, va va putea face alegerea dificila. De retinut totusi ca sunt poate de evitat elasticele galbene, care pot da impresia de dinti galbeni in intregime, si poate  verzi sau negre care pot dezavantaja uneori aspectul aparatului dentar. 

aparat dentar metalicAvantajele aparatului dentar metalic:

  • Pretul cel mai mic dintre toate aparatele dentare fixe
  • Perioada de tratament uneori mai scurta decat in cazul aparatului dentar integral ceramic de pilda. 
  • Puteti alege o ligatura de culoare inchisa pe care nu vor fi vizibile petele de cafea/cola/nicotina/etc
  • Rezistenta mare la deformare in timpul masticatiei si manevrelor ortodontice din timpul tratamentului.
  • Cei care prefera culoarea aurie trebuie sa stie ca exista si bracketi aurii, dar pana acum in cabinet am lucrat doar cu cei argintii.

Dezavantajele aparatului dentar metalic:

  • Mai vizibil decat cel ceramic/safir/lingual/Invisalign
  • Uneori provoaca disconfort mai mare la nivelul obrajilor/buzelor decat celelalte aparate dentare ( disconfortul dispare in 1-2 saptamani)
  • Unele tipuri de bracketuri care nu sunt invelite intr-un strat de aur sau platina pot elibera elemente precum nichel si crom in mediul bucal.

Pretul unui aparat dentar metalic in cabinetul nostru este de 2000lei/arcada si poate fi platit in rate lunare.

Vizualizati lista completa de preturi.